Monday, August 16, 2010

PM NAJIB: EKUITI 30% BUMIPUTERA WAJIB DIKEKALKAN!

SALAM,...:)Sepertimana yang diketahui bahawa Kongres Ekonomi Kaum Cina Malaysia telah membuat pelbagai tuntutan dan salah satunya termasuklah memansuhkan secara berperingkat ekuiti (30%) Bumiputera dalam bidang ekonomi serta tender. Secara dasarnya permintaan ini adalah satu penghinaan ke atas masyarakat Bumiputera yang selama ini telah banyak mengalah kepada kaum lain di Negara kita.

Logiknya, majority rakyat Malaysia adalah terdiri daripada kaum Bumiputera yang rata-ratanya berpendapatan sederhana, manakala sebaliknya pula bagi kaum Cina. Kaum Cina di Malaysia boleh disifatkan sebagai kaum yang telah menerima banyak keuntungan di Negara kita, termasuklah dari ekonomi hingga ke pendidikan. Tuntutan mereka ini dianggap melampau dan boleh dianggap cuba untuk menjatuhkan penguasaan Melayu sedikit demi sedikit.

Kami di sini sedikit sebanyak berbangga dan bersetuju dengan tindakkan Presiden PERKASA iaitu Ibrahim Ali dalam menyuarakan bantahan beliau. Seharusnya PM Najib Tun Razak mengambil iktibar dengan tidak menyetujui sewenang-wenangnya akan segala permintaan dari kaum Cina yang membolehkan kaum-kaum lain terutamanya Melayu dan India rasa terguris.

Lihat saja pada pilihanraya-pilihanraya kecil lalu, segala peruntukkan diberi kononnya mampu menarik sokongan kaum tersebut, tapi apa yang kerajaan peroleh??
Kami mencadangkan apa yang ada pada sebelum ini dikekalkan mengikut apa yang terkandung dalam Perlembagaan Negara. UMNO harus sedar bahawa kemenangan BN pada PRU lepas adalah disumbangkan daripada sokongan padu rakyat Bumiputera.
MCA pada hari ini dilihat gagal dalam apa sahaja,..yang manjadi kepakaran mereka adalah menjadi ‘alat’ atau cuba meraih populariti dengan mengutarakan isu yang dilihat mampu memusnahkan BN dari dalam.

Perlu direnungkan juga: ‘Mengapa pada era Tun Mahathir, semua ini tidak berlaku?’…masih belum terlambat untuk kepimpinan Negara mendapatkan bantuan serta pandangan daripada negarawan Tun Mahathir Mohamad.

Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciranJom suarakan pendapat & join:

Facebook PERKASA

5 comments:

Anonymous said...

syabasss..

Anonymous said...

mintak tambah lagi ekuiti bumi jadi 60%..kita kena fikir juga untuk saudara kita di sabah & sarawak

Anonymous said...

British kata kita kalau mahu merdeka, kena ada kerjasama antara kaum. Bila org melayu berabisan menentang Malayan Union, apa bangsa lain ne buat? menyokong MU.Bila British beri green light kepada org melayu penubuhan Persekutuan TM, bangsa ini minta kelonggaran kerakyatan, mahu duduk di TM, tak nak balik ke china atau India, orang melayu kenakan syarat kebajikan,ekonomi dan pendidikan kepada org melayu. Kebanyakan bangsa ini sudah makmor ketika zaman british dalam tahun 1930s.
Mereka diberi kerakyatan, kita tidak ada diberi apa apa sekadar dulu dan sekarang mengecapi hak kita sebagai bumiputra. Sekarang mereka ini masih meminta dan bermain dgn isu racism, claiming much of things for themselves sebab mereka sudah aberkuasa dlm politik. Nak tukar negara ini macam negara china? Cukup tidak berterima kasih bangsa ini.
Bila Nurul izzah memanipulasikan hak bumiputra sebagai rekaan dan tulisan sahaja, saya rasa budak ini tidak cukup cinta nya kepada bangsa,ugama dan negara . Dia jadi tidak rasional kerana dia seorang melayu. If you dont fight for the malay rights who will? (saya faham agenda budak ne) So people educate other malays about their rights

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

Post a Comment